Opa de pensioenadviseur en zijn magische zolder

In mijn vorige blog vertelde ik over het huis van mijn grootouders en de keren dat ik bij hen op bezoek was. Ik vertelde dat mijn opa een pensioenadviseur is en een heleboel mensen hun huis bezoeken om hem allerlei vragen te stellen over hun pensioenen, zoals: ´wanneer kan ik met pensioen?´ of ´Hoe kan ik zelf pensioen regelen?´ Mijn opa’s werk was niet alleen zijn baan, maar het was zijn leven. Het was zijn passie en hij vond het geweldig om te doen, elke dag van de week, zelfs in het weekend.

Als ik probeerde met hem te praten, wat soms onmogelijk was, omdat hij altijd van onderwerp zou veranderen en praatte binnen no time weer over pensioenen. Dat is waarom ik zo blij was met de zolder, want ik kon dan vluchten als ik me verveelde door zijn verhalen over pensioenen. Mijn oma had t al opgegeven en nu houdt ze zelfs van elk woord dat hij zegt, ook als het gaat om pensioenen en andere saaie dingen. Dus nadat ik mijn kopje thee op was en al bijna in slaap begon te vallen, vanwege het geklets van mijn grootvader, verontschuldigde ik mijzelf en ging naar boven naar mijn eigen magische wereld.

In mijn vorige blog heb ik ook verteld over de oranje gloed die de kamers boven hadden, veroorzaakt door de lantaarnpalen buiten. Tegenwoordig, elke keer als ik ergens ben waar de straten een oranje gloed hebben als gevolg van de straatverlichting, voel ik nostalgie en denk ik dan over het huis van mijn grootouders.left-top-banner

Ook krijg ik dan dat magische gevoel weer zoals toen op de zolder. Op een dag op de zolder van het huis van mijn grootouders, vond ik bijvoorbeeld een heel oud boek, ondertekend door een man die ik niet kende. Ik wilde niet weten wie het ondertekend had, want als ik het wist, dan zou het de magie verpesten. Dus ik fantaseerde dat het van een oude tovenaar was en dat het boek een magische boek was vol met spreuken. Later vond ik nog veel meer daar op zolder…

Want niet alleen vond ik een boek met een mysterieuze handtekening van een naam die ik niet herkende, maar ook vond ik op een dag een kist met veel foto’s…. In m’n volgende blog meer.

Wanneer kan ik met pensioen? En wat ga ik dan doen?

Hoi, ik ben Tanja en ik ben 45 jaar oud. Ik werk al jaren in een kleding winkel in Amsterdam. Het is fantastisch werk, altijd druk en allemaal verschillende soorten mensen. Je hoeft je geen minuut te vervelen. En daar ben ik bang voor, dat ik mij ga vervelen tijdens mijn pensioen. Daarom heb ik besloten om met een pensioenadviseur te gaan praten. Ik heb een pensioenadviseur gezocht in Amsterdam. Pensioenadviseur kosten zijn gelukkig niet heel hoog.

Wanneer kan ik met pensioen? Dat is denk ik voor veel mensen de vraag. En is er nog verschil met welk wat voor beroep je doet. Wanneer kan ik met pensioen als ambtenaar, of wanneer kan ik met pensioen als zelfstandige? Wanneer met pensioen, is voor denk ik voor mensen de vraag. Sommige willen ook eerder met pensioen. Wanneer met prepensioen? Wanneer kan en mag je eerder stoppen met werken. Pensioenleeftijd is volgens mij altijd een issue in Nederland.

Zoveel dingen die telkens anders moeten. Mensen die meer geld moeten afdragen aan de belasting. Allemaal een gedoe. Ik vraag mij af en toe echt af wat mensen voor plannen hebben als ze met pensioen gaan. Gelukkig woon ik in een levende stad. Ik hou echt van mijn werk, en het is altijd zo leuk en gezellig. Het is een iets chiquere zaak, wel een beetje “oude vrouwen” mode. Maar we zitten op een leuke plek. Dicht bij terrasjes. Vooral de zomertijd geniet ik vol op! Heerlijk in de pauze de stad even doorlopen. Richting de grachten. Ik kan mij echt geen mooiere stad voorstellen.Senior couple meeting with agent

Of in ieder geval niet waar ik mij zo thuis voel. Ik vraag mij echt af wat ik op mijn oude dag ga doen. Of ik wel nog mobiel ben. Hier moet je veel lopen, en kun je het beste alles met het openbaar vervoer doen. Maar als je oud bent, hoe zit dat dan. Moet ik dan in een iets rustigere stad gaan wonen?! Ik hoop dat ik dan ook nog van het leven hier kan gaan genieten. Lekker op een terras zitten en mensen kijken. En hopen dat ik het bejaardentehuis nog even kan uitstellen!

Carrièrepraat op Eerste Kerstdag met ome pensioen adviseur

Iedereen beschrijft kerst altijd als een tijd van blijdschap, familie en liefde. Maar ik niet, kerst is voor mij de tijd dat je elk jaar opnieuw antwoord mag gaan geven op de zelfde vragen. “Hoe is het nu op school? Heb je al een vriend? Hoe oud ben je nou ook alweer? Och kind wat ben je toch groot geworden.” Dit is nog maar een greep uit de vragen die je elk jaar opnieuw een keer of 5 mag beantwoorden. Opzich valt dit nog te overleven en je opa, oma en lievelingstante wil je nog wel een keer een plezier doen om vrolijk te antwoorden.

Maar wanneer dit een beetje achter de rug is dan begint het echte drama pas. Tegen een uur of 8, altijd nét iets later dan de rest, komt ome pensioenadviseur binnen vallen. En ome pensioenadviseur is het ergste van allemaal. Er is namelijk één ding dat ik erger vind dan enorm veel over mezelf te moeten vertellen en dat is duizend keer het zelfde, veel te overdreven levensverhaal van iemand anders aanhoren. Want zodra het over werken gaat en iemand laat per ongeluk de woorden “Wanneer kan ik met pensioen?” vallen dan maak ik het liefste dat ik weg kom.

Want dat is het startsein van ome pensioenadviseur. “Heb je al eens een pensioenadviseur gezocht?” is dan het eerste wat hij vraagt. “Want ik ken nog wel een goede onafhankelijk pensioenadviseur, weet je wie? Ik!” en zijn lach buldert door de kamer. Als deze woorden gevallen zijn dan weet je dat je de komende uren niks anders zal horen dan allerlei verhalen over zijn ó zo indrukwekkende en goed verdienende baan. In zijn ideaalbeeld zou iedereen pensioenadviseur worden, maar dan is er natuurlijk niet meer genoeg werk voor hem zelf. Vanuit zijn standpunt is er niets beters dan bezig zijn met het einde van je werktijd, omdat je dan eindelijk kan doen wat je altijd al wou.financial-advisor

Zelf trek ik mij hier liever van weg. Een jaar geleden maakte ik de fout om te blijven zitten en de vraag te stellen: “Waarom zou je pas doen wat je altijd al wou als je met pensioen gaat?” Dit had ik nooit moeten doen, want de rest van mijn kerstavond heb ik een hele preek gekregen over hoe belangrijk het is om je goed financieel voor te bereiden op je toekomst. Gelukkig blijft het maar bij deze ene dag in het jaar dat ik dit moet overleven. Wat ben ik blij als ik straks kan zeggen; “Doei jongens, het was gezellig, tot volgend jaar!”

 

Wat zou het verhaal van deze man zijn?

Ik had verteld over het feit dat mensen je op de één of andere manier alles over hunzelf kunnen gaan vertellen als je taxichauffeur bent. Ze denken er niet bij na dat je ook gewoon een persoon bent die, hypothetisch gezien, alles door zou kunnen vertellen. Ik denk echt dat ik van sommige mensen meer weet dat hun naaste geliefden. Als taxichauffeur van een taxi Utrecht moet je regelmatig wachten op je passagier, of, als je dienst hebt tijdens het nachtleven in Utrecht, wachten totdat een paar feestende jongeren je auto instappen. Om die reden heb je veel tijd om na te denken over dit soort dingen des levens. Ja, je filosofeert heel wat af. Mensen zijn interessant. Waarschijnlijk heb ik daarom mede voor dit beroep gekozen.

 

En zo hoorde ik, zoals vaker, laatst weer eens een verhaal die ik misschien beter niet had kunnen horen. Ik zou medelijden met hem horen te hebben, maar ik kon er niets aan doen dan keihard lachen toen hij uit m’n taxi stapte. Ik voel me daar best schuldig over, maar kom op, dit was echt te hilarisch.2_201401071303061GpD1

Ik vroeg de man: ‘en waar gaat de reis naar toe?’ De man vertelde de straatnaam van zijn bestemming en vroeg daarna: ‘wat zijn de taxi Utrecht tarieven?’ Ik antwoordde daarop: ‘tarieven van de taxi Utrecht…Goedkoop is het zeker. Ik schat dat we uitkomen op ongeveer een tientje. Misschien iets daarboven, maar veel meer zal het echt niet zijn.’ De man knikte akkoord en we reden weg.

 

Het was een man van middelbare leeftijd die mijn auto instapte. Zijn gezicht was vrij nat en de zweetdruppels parelden op zijn voorhoofd en slapen. Zou hij ziek zijn? Of was hij ontzettend zenuwachtig voor iets wat stond te gebeuren? Ik heb vaak genoeg kersverse vaders op de achterbank gehad die zojuist te horen hadden gekregen dat hun vrouw aan het bevallen was. Ik moest ze dan dus zo snel mogelijk naar het ziekenhuis zien te scheuren, zodat ze nog op tijd waren om bij de geboorte aanwezig te zijn.

 

Nee, deze man was anders. Hij was niet zenuwachtig, dat leek me sterk. Hij zag eruit alsof hij (a) slecht nieuws te verwerken had gekregen of (b) griep had en kampte met een zweetaanval. We zouden het gauw genoeg weten…

 

Platenspeler kopen voor onze Abraham

Vorig jaar gaf ik een feest ter ere van mijn 50ste verjaardag.  Alle vrienden en vriendinnen waren uitgenodigd en het feest ging tot in de late uurtjes door. De band knalde het dak eraf en er werd flink gedanst. Dit jaar heb ik samen met de vrienden groep  de beurt gehad om een feest voor onze vriend Jaap te organiseren. Afgelopen weekend was het feest en het was werkelijk fantastisch. Jaap was zelf samen met zijn vrouw een weekend naar Texel geweest om zijn verjaardag te vieren.

Ze kwamen thuis op zaterdagavond rond 19.00. Zijn vrouw Marcella wist al wat het plan was en mocht natuurlijk niks verklappen. Voor het feest natuurlijk begon is er achter de schermen van alles geregeld. Als eerste hebben we Marcella gebeld wat voor een cadeau Jaap graag wilde hebben. Marcella wilde een platenspeler kopen voor Jaap maar had hier geen verstand van. Ze stond in de record player zaak te kijken maar wist niet welke platenspeler ze nou moest kopen. Over de telefoon zei ik tegen Marcella ‘’Wij willen wel die platenspeler kopen.Dat regelen wij wel’’. Marcella ging meteen een andere winkel in om vervolgens iets anders te kopen maar kwam er niet echt uit.page_1130469

Ze dacht nog eens  goed na en besefte zich dat iets anders uit de record player zaak ook wel leuk was. Zij hoefde dan geen verstand te hebben van een platenspeler kopen. Zij kon wel iets anders leuks voor de platenspeler kopen. Bijvoorbeeld een aantal platen van artiesten van vroeger. Ze vroeg aan de verkoper een set met de beste hits van vroeger. De set bestond uit 6 verschillende soorten albums op originele platen. Ze kocht ze allemaal en nam ze mee naar huis.

Toen Marcella op texel zat met Jaap waren wij ondertussen druk bezig in het huis. Op mijn feest hadden we een band maar voor Jaap hebben we een hele leuke 90’s dj geregeld. De dj draait de hele avond bekende klassiekers van vroeger en heeft zelf een eigen dansvloer meegenomen met lampjes.De bar bestaat uit allerlei vriendinnen van Marcella. Ze hebben allemaal dezelfde outfit aan en schenken de hele avond heerlijke cocktails ,wijntjes en bier.

Toen nog niet alle gasten aanwezig waren belde Marcella al op dat ze onderweg waren naar huis en met een half uur thuis zouden zijn. Het was nog erg stressen om iedereen ook daadwerkelijk op tijd binnen te krijgen maar het is gelukt. Jaap was erg verrast en was dolgelukkig met zijn platenspeler. Ook was het feest zo goed dat er nog lang over nagepraat zal worden.

Houten vloeren testen

In spanje is een vloerenhandelaar een test begonnen met verschillende soorten houten vloeren uit de regio. Het gaat om de eikenhouten vloer en de hardhouten zwitserse berkenvloer. De verschillende vloeren zijn concurrent maar hebben allebei nog een grote stap te maken. De stap naar een internationale doorbraak. Er zijn namelijk veel andere houtsoorten veel populairder. De vloerenhandelaar denkt dat het ligt aan het lawaai dat beide vloeren produceren.

Het vrijkomen van het geluid komt doordat mensen over de vloer heen lopen.De spaanse handelaar heeft een test centrum in de buurt van zijn woonplaats. Het gebouw is volledig afgedekt met filterschuim. Dit filterschuim houd geluidsgolven tegen. Naast het schuim beschikt het gebouw over een van de beste decibelmeters die alle geluiden zeer goed kunnen opnemen. Zo word er gekeken in de test hoeveel decibel beide vloeren maken als er een hond overheen loopt,een mens en een fiets.

Als eerste is in het centrum de eikenhouten vloer getest. De herdershond mocht als eerste aantreden om over de vloer te lopen.Na een aantal keren heen en weer lopen rennen en kruipen was de uitslag 55 decibel waar dit bij de concurrentie ongeveer 40 decibel is. Voor de 2de test hadden wij Juan te leen. Bij het heen en weer lopen kwam de score op ongeveer 40 decibel. Ook hier hadden de concurrenten weer een lagere score.beutiful-hardwood-flooring-marin

De score die zij hadden genoteerd is 30 decibel. Ook met de hand aan de fiets kwam de score op 40 uit waar dit 30 had moeten zijn. De berkenvloer moest als laatst door de test en meteen aan het begin was al duidelijk dat deze ver onder de maat presteerde.De Spaanse handelaar is na de test de houtsoorten gaan vergelijken. Hij is erachter gekomen dat beide vloeren erg dun zijn en heel luchtig zijn.

Na een avond tekenen en bestuderen heeft hij een aanpak plan opgesteld samen met zijn compagnon. De houten vloeren moeten een speciale behandeling krijgen in een harde lak. Deze lak zorgt dat het hout stevig en sterk word. Stevigheid is een van de belangrijkste aspecten voor de vloer. Als hij niet stevig is en te dun dan maakt hij teveel geluid. Dat is wat er mis is gegaan bij onze vloeren die net uit de test zijn gekomen. De Spanjaard is met veel bedrijven in gesprek die de lak kunnen produceren. Voor hem is dit wellicht zijn laatste kans om het product te laten slagen.

Kantoormeubilair in de uitverkoop

Familie Pieterse gaan morgen even naar de woonboulevard want er schijnt uitverkoop te zijn. De uitverkoopt loopt nog drie weken en er is een korting van vijfentwintig procent tot vijfitg procent korting! Het is een wonder dat deze kortingen zo hoog zijn in deze tijd. Men kan een hele kantoor inrichting voor duizend euro scoren. Het is belangrijk dat er kantoormeubilair wordt gekocht dat lang houdbaar is en niet snel kapot gaat dus. Het is dus van belang dat er wordt gekeken naar prijs- kwaliteit verhoudingen.

De volgende dag breekt aan en eindelijk gaan ze kijken bij de woonboulevard. Als ze er eenmaal aankomen, zien ze erg veel mooie grote en moderne dingen voor mooie prijzen ze vragen de verkoper van het kantoormeubilair voor advies. Welke inrichting het beste effect heeft op het personeel en fungeert als werkplek. Ze vroegen het aan de verkoper deze wees een aantal spullen aan voor de perfecte kantoor inrichting.

Het zag er super gaaf uit en ze deelde dezelfde mening. Hij had de klanten mee en ze wilde het allemaal heel graag hebben. Ze hebben even onderhandeld over de prijs. Ze waren er nog niet helemaal uit en gingen weer op huis aan. Ze moesten eerst de kantoor spullen hebben voordat er bedrijvigheid uitgevoerd kon worden. Het was dus belangrijk dat de deal zo snel mogelijk rond gemaakt zou worden.3D-office-interior-design-louver

De volgende dag gingen ze weer terug naar dezelfde woonboulevard. Ze vroegen zich af wat het voorstel zou zijn en meneer heeft even met zijn baas overlegd. De korting was nu 60 procent en dit maakte het geheel een stuk aantrekkelijker. Het was een perfecte prijs voor een perfecte kwaliteit die werd aangeboden. In totaal waren zij 1300 euro kwijt voor een hele inrichting. Eindelijk konden ze beginnen echter zat er een maar aan.

De levertijd van de gehele inrichting was zes weken. Ze moesten dus wachten voordat zij konden beginnen. Ze vroegen of zij de showroommodellen mee konden nemen. Dit was echter alleen mogelijk bij een aantal meubels maar niet bij alles. Tot die tijd konden zij klussen en vast gebruik maken van de spullen die zij al hadden. Eindelijk na zes weken wachten was het eindelijk zo ver het kantoorpand was af en kon geheel gebruikt worden. Ze moesten heel wat werk verrichten om de eerste investering eruit te krijgen. Maar gelukkig was dit geen groot probleem.

PME jeans, omdat sommige legendes waar zijn….

Het verhaal achter PME broeken, de echte legende

De broeken van PME legend zijn gebaseerd op de ervaringen van echte Amerikaanse piloten. De vliegtuigen die deze piloten vliegen zijn vrijwel de enige vracht en voedsel verbinding voor de bewoners van afgelegen dorpen en steden. Zij leven ver geïsoleerd van de bewoonde wereld en zijn in hun belangrijkste levensbehoefte afhankelijk van deze vliegeniers. De lading die deze piloten bij zich hebben is zeer kostbaar. Niet zo zeer om de waarde van de goederen, maar omdat zij de enige zijn die deze goederen op tijd bij de bestemming kunnen bezorgen. De meest belangrijke lading bestaat uit levensmiddelen en geneesmiddelen.

Stel dat je daar ziek wordt en er is niet het juiste medicijn op voorraad in het dorp. Dan ligt jouw leven dus in handen van deze ervaren piloten en de vaak barre weersomstandigheden. Als er een storm is en de piloot niet kan vliegen staan er levens op het spel. Daardoor trotseren veel van deze piloten barre weersomstandigheden en brengen zij hiermee hun eigen leven in gevaar.

En dan te bedenken dat zij soms ook onnodige luxeartikelen aan boord hebben zoals whisky en chocolade. Zou jij je leven op het spel zetten voor chocolade? Speciaal voor deze piloten heeft PME legend een broek ontwikkeld die oersterk en zeer comfortabel is. Vooral het laatste is zeer belangrijk omdat zij vaak urenlang in het vliegtuig moeten zitten. Eigenlijk kun je de PME jeans zien als een cadeau voor de echte helden van de PME legende. Omdat sommige legendes waar zijn.7

 

CATALINA PH-PBY SNA een levende PME legende

Een echte PME legende is de CATALINA PH-PBY SNA. Dit vliegtuig (dat ook op de website van PME broeken wordt vermeld) is in 2005 aangekomen in Aviodrome in Lelystad. Aviodrome is een luchtvaartmuseum die vele legendes herbergt. De diversiteit aan vliegtuigen is er erg groot, van gevechtsvliegtuigen tot vrachtvliegtuigen.

De Catalina is extra speciaal vanwege haar rijke geschiedenis en het feit dat men haar kan inhuren om mee te vliegen. Daarnaast beschikt zij ook over de mogelijkheid om te landen op water. Ik was een van de vier gelukkige die met de Catalina op dodenherdenking over de toenmalige koningin Beatrix is gevlogen. Dit was toen Catalina’s eerste vlucht nadat zij volledig was gerestaureerd. Het was mijn enige vlucht ooit, maar dat neemt niet weg dat de Catalina een vliegtuig met een karakter is dat ik nooit meer zal vergeten.

 

Stemkastjes huren voor schoolvoorstelling.

Het is ieder jaar de traditie van een basisschool om af te sluiten met een toneelvoorstelling. Dit mooie moment waar uw zoon of dochter schittert in de letverlichting is het laatste moment voordat zij naar hoe ze dat zo mooi noemen ‘’de grote school gaan’’’oftewel middelbare school. De leraressen hebben dit jaar een nieuw concept bedacht waar ze stemkastjes wilde gebruiken. Iedereen die in de musical meespeelt, kan de beste worden.

De ouders in het plubliek hebben een stemkastje onder zijn of haar stoel waarmee zij de kinderen cijfers kunnen geven. Op dit moment moet Monique de stemkastjes nog huren. Deze  stemkastjes huren  kost veel geld. De school heeft een akkoord gegeven omdat ze het een leuk concept vinden. Mocht het een erg leuke reactie oproepen bij de ouders en de kinderen dan zullen deze stemkastjes ieder jaar terug komen. Voor het stemkastjes huren heb je wel meerdere auto’s nodig.imgf

De kastjes zijn erg groot en hebben allerlei elektronische apparaten eromheen gewikkeld. Monique gaat vanmiddag stemkastjes huren en vergelijken bij meerdere bedrijven. Welke zijn het beste en wat is het prijsverschil. Naast stemkastjes huren hebben we een mooi studiepakket samengesteld. Dit pakket is bestemd voor de winnaar van de stemronde. De winnaar ontvangt een pakket met boeken en schoolartikelen.

In het pakket zitten allerlei leuke gadgets om op de middelbare school te gebruiken. Dit idee is ontstaan door de leraren en leraressen van de basisschool. Zij wilden de kinderen iets meegeven waar ze ook echt iets aan hadden tijdens hun vervolg. De winnaar van de stemronde krijgt dan wel een grotere editie van het pakket ookwel  ‘’The schoolbag genoemd. Na de toneelvoorstelling is er in de plaatselijke theaterzaal een afscheidsfeest . Een Diskjockey komt de leuke plaatjes draaien en de leraren doen samen met de leraressen een ingestuurde flashmob.

Deze Flashmob is op het liedje ‘’ Happy ‘’ van Pharrel Wiliams. Als het liedje begint dan dansen alle ouders en leraressen hetzelfde stukje . Aan het eind van de avond zingen de kinderen nog eenmaal het afscheidslied van school en zullen zij een lange vakantie tegemoet gaan . Dit is de traditie die ieder jaar wordt voortgezet. Voor dit jaar moeten we nog veel organiseren om het tot een succes te maken. Ook hopen wij dat het stemkastjes concept aanslaat zodat we de toneelshow ieder jaar iets kunnen uitbreiden wat uiteindelijk zal leiden tot een ware grote Musical met kaartverkoop.

Door een afstudeerstage een website laten maken

Bij ons was het dit jaar weer tijd om aan de slag te gaan met stagiaires. Van de opleiding marketing en communicatie kregen wij 3 stagiaires. Jan, Joop en Johan. Deze jongens deden Universiteit in Wageningen en zaten in hun laatste jaar waren zij naast voor mensen een website laten maken ook uren op de werkvloer actief zijn. Het stage jaar is verdeeld in 4 delen. In het eerste deel gaat de stagiair een onderzoek instellen en krijgt contact met de klant waar hij uiteindelijk voor een website bouwt. In het 2de deel van de stage gaat hij onderzoek doen om de website te verbeteren. In het 3de deel gaat de stagiair samen met interspecialisten de website aanpassen zodat deze goed op het internet vindbaar is. In het laatste stadium van een website laten maken moeten alle kleine dingetjes afgehandeld worden zodat de website kan worden opgeleverd.Webdevelopment

Het contact met de klant is zeer handig aangezien de mensen dan zelf ook de afspraken bijwonen die afgesproken worden. Naast dat een stagiaire gratis is weet de klant ook dat de website fouten kan bevatten. Dit is natuurlijk niet echt voordelig voor het cijfer van de stagiair maar het bedrijf krijgt in ieder geval geen slechte naam als de stagiaire een fout maakt. Als de stagiaire met het bedrijf een website laten maken moet deze zo verbeterd worden dat alle zoekmachines op internet goed vindbaar zijn en matchen met de site. Hierin is het van belang dat degene die een website laten maken de site goed verzorgt en bijhoud. Teveel nutteloze informatie is niet goed en moet verwijderd worden. In de tussentijd moet de stagiair veel gesprekken voeren met de klant en steeds een terugkoppeling krijgen wat er moet veranderen.Deze uren zijn voor ons gratis aangezien we de stagiaire niet hoeven te betalen. We maken er zelfs winst op aangezien het bedrijf 5000 euro betaald voor de website na 1 jaar.

Aan het eind van vorig jaar hebben alle 3 de stagiaires een top website afgeleverd waar de bedrijven zeer blij mee waren. Ze zeiden dat ze elk jaar wel door een stagiaire een website laten maken . Kortom is dit dus een groot succes . Wij willen bij deze Jan,Joop en Johan veel succes wensen bij hun stage periode en hopen dat zij het net zo goed doen als de stagiaires die vorig jaar hun eindstage hier hebben afgerond.