Stemkastjes huren voor schoolvoorstelling.

Het is ieder jaar de traditie van een basisschool om af te sluiten met een toneelvoorstelling. Dit mooie moment waar uw zoon of dochter schittert in de letverlichting is het laatste moment voordat zij naar hoe ze dat zo mooi noemen ‘’de grote school gaan’’’oftewel middelbare school. De leraressen hebben dit jaar een nieuw concept bedacht waar ze stemkastjes wilde gebruiken. Iedereen die in de musical meespeelt, kan de beste worden.

De ouders in het plubliek hebben een stemkastje onder zijn of haar stoel waarmee zij de kinderen cijfers kunnen geven. Op dit moment moet Monique de stemkastjes nog huren. Deze stemkastjes huren kost veel geld. De school heeft een akkoord gegeven omdat ze het een leuk concept vinden. Mocht het een erg leuke reactie oproepen bij de ouders en de kinderen dan zullen deze stemkastjes ieder jaar terug komen. Voor het stemkastjes huren heb je wel meerdere auto’s nodig.imgf

De kastjes zijn erg groot en hebben allerlei elektronische apparaten eromheen gewikkeld. Monique gaat vanmiddag stemkastjes huren en vergelijken bij meerdere bedrijven. Welke zijn het beste en wat is het prijsverschil. Naast stemkastjes huren hebben we een mooi studiepakket samengesteld. Dit pakket is bestemd voor de winnaar van de stemronde. De winnaar ontvangt een pakket met boeken en schoolartikelen.

In het pakket zitten allerlei leuke gadgets om op de middelbare school te gebruiken. Dit idee is ontstaan door de leraren en leraressen van de basisschool. Zij wilden de kinderen iets meegeven waar ze ook echt iets aan hadden tijdens hun vervolg. De winnaar van de stemronde krijgt dan wel een grotere editie van het pakket ookwel  ‘’The schoolbag genoemd. Na de toneelvoorstelling is er in de plaatselijke theaterzaal een afscheidsfeest . Een Diskjockey komt de leuke plaatjes draaien en de leraren doen samen met de leraressen een ingestuurde flashmob.

Deze Flashmob is op het liedje ‘’ Happy ‘’ van Pharrel Wiliams. Als het liedje begint dan dansen alle ouders en leraressen hetzelfde stukje . Aan het eind van de avond zingen de kinderen nog eenmaal het afscheidslied van school en zullen zij een lange vakantie tegemoet gaan . Dit is de traditie die ieder jaar wordt voortgezet. Voor dit jaar moeten we nog veel organiseren om het tot een succes te maken. Ook hopen wij dat het stemkastjes concept aanslaat zodat we de toneelshow ieder jaar iets kunnen uitbreiden wat uiteindelijk zal leiden tot een ware grote Musical met kaartverkoop.

Door een afstudeerstage een website laten maken

Bij ons was het dit jaar weer tijd om aan de slag te gaan met stagiaires. Van de opleiding marketing en communicatie kregen wij 3 stagiaires. Jan, Joop en Johan. Deze jongens deden Universiteit in Wageningen en zaten in hun laatste jaar waren zij naast voor mensen een website laten maken ook uren op de werkvloer actief zijn. Het stage jaar is verdeeld in 4 delen. In het eerste deel gaat de stagiair een onderzoek instellen en krijgt contact met de klant waar hij uiteindelijk voor een website bouwt. In het 2de deel van de stage gaat hij onderzoek doen om de website te verbeteren. In het 3de deel gaat de stagiair samen met interspecialisten de website aanpassen zodat deze goed op het internet vindbaar is. In het laatste stadium van een website laten maken moeten alle kleine dingetjes afgehandeld worden zodat de website kan worden opgeleverd.Webdevelopment

Het contact met de klant is zeer handig aangezien de mensen dan zelf ook de afspraken bijwonen die afgesproken worden. Naast dat een stagiaire gratis is weet de klant ook dat de website fouten kan bevatten. Dit is natuurlijk niet echt voordelig voor het cijfer van de stagiair maar het bedrijf krijgt in ieder geval geen slechte naam als de stagiaire een fout maakt. Als de stagiaire met het bedrijf een website laten maken moet deze zo verbeterd worden dat alle zoekmachines op internet goed vindbaar zijn en matchen met de site. Hierin is het van belang dat degene die een website laten maken de site goed verzorgt en bijhoud. Teveel nutteloze informatie is niet goed en moet verwijderd worden. In de tussentijd moet de stagiair veel gesprekken voeren met de klant en steeds een terugkoppeling krijgen wat er moet veranderen.Deze uren zijn voor ons gratis aangezien we de stagiaire niet hoeven te betalen. We maken er zelfs winst op aangezien het bedrijf 5000 euro betaald voor de website na 1 jaar.

Aan het eind van vorig jaar hebben alle 3 de stagiaires een top website afgeleverd waar de bedrijven zeer blij mee waren. Ze zeiden dat ze elk jaar wel door een stagiaire een website laten maken . Kortom is dit dus een groot succes . Wij willen bij deze Jan,Joop en Johan veel succes wensen bij hun stage periode en hopen dat zij het net zo goed doen als de stagiaires die vorig jaar hun eindstage hier hebben afgerond.

Contest Festival

fin

Samen met 5 vrienden zijn wij een half jaar geleden begonnen met het organiseren van ons eigen festival. Met 5 totaal verschillende types in onze organisatie hadden wij een grote kans om een succesvol feest op te bouwen en zo een nieuw concept te verzinnen. Na een aantal gesprekken waarin wij van onze accountant een onafhankelijk financieel advies kregen hebben wij het risico genomen. Wij ORGANISEREN DIT JAAR CONTEST FESTIVAL.

Wat houd contest festival in? Contest festival is een feest waar allerlei Dj’s komen draaien die nog niet heel bekend zijn. Zij zijn opweg naar de top maar hebben een steuntje in de rug nodig.  Wij gaan de komende maanden veel talenten in de gaten houden en selecteren voor ons festival. Vanuit de genres Techno , House , Deephouse en Hardstyle komen 10 namen op elke stage die mogen draaien. Voor de Dj’s hebben wij geen groot budget nodig. Wij helpen hun aan het bouwen aan zijn of haar naam en daarvoor in de plaats krijgen zij een kleine vergoeding. Uit ons onafhankelijk financieel advies bleek dit ook zeer voordelig te zijn en veel kosten te schelen. Deze groote kostenpost zorgt ervoor dat er veel minder risico is dat het festival een ‘’flop’’wordt.

Meerdere grote bedrijven hebben al aangegeven om Sponsor te willen zijn en hebben ons een onafhankelijk financieel advies toegestuurd. Ook zijn er grote Horeca ondernemers en namen zoals La Place en dergelijke die de horeca volledig onder handen willen nemen.

Nu 6 maanden later is het nog 2 weken voordat het festival begint. De kaartjes zijn volledig uitverkocht en het beloofd mooi weer te worden. Naar schatting zullen wij positiever uitkomen dan in eerste instantie was berekend in ons onafhankelijk financieel advies . Mochten wij genoeg winst maken en het succes zo groot zijn dan willen wij alvast mededelen dat er volgend jaar weer een Contest Festival zal zijn.